Login
Return to home


EDG News Free news and advice for design professionals



Follow EditorEDG on Twitter

Search design notes:
CAS 41

Filter House, Broome, Western Australia

Chris Jensen and Nicki Taylor

The Filter House design was developed as an entry to the Broome Sustainable Housing Competition, organised by the Western Australian Department of Housing and Works.  The competition called for the design of a single dwelling on a greenfield site in Broome to meet the standard spatial and briefing requirements of the Department of Housing and Works but with significantly less impact on the environment.  This paper briefly describes the building and investigates its post occupancy performance following twelve months of continual data collection.

Click here to go to paper

Keywords

tropical climates



Copyright | Disclaimer | ISSN: 1442-5017